Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διανοούμενοι από την ΠΓΔΜ «ανησυχούν» για την μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας

Ομάδα 21 διανοούμενων από την ΠΓΔΜ απέστειλαν επιστολή στη διοίκηση της γερμανικής εκδοτικής εταιρίας WAZ, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το ρόλο που διαδραματίζει και την «πολιτική γραμμή» που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η γνωστότερη εφημερίδα των Σκοπίων, «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

Οι διανοούμενοι αυτοί, οι οποίοι συχνά εκφράζουν επικριτικές απόψεις για τη διακυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι στην ΠΓΔΜ, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η «Ντνέβνικ» τους τελευταίους μήνες, μετά και την τοποθέτηση νέου αρχισυντάκτη, έχει μετατραπεί σε «όργανο πολιτικής εξουδετέρωσης όλων όσοι διαφωνούν με τις πρακτικές της εξουσίας στη χώρα ».

Αρκετοί από τους διανοούμενους αυτούς ήταν μέχρι πρόσφατα αρθρογράφοι στη «Ντνέβνικ» και αποχώρησαν καταγγέλλοντας στροφή στη «γραμμή» της εφημερίδας. Στην επιστολή τους αναφέρουν ακόμη ότι η εφημερίδα, στα 15 χρόνια που κυκλοφορεί, υπήρξε ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα, όμως το τελευταίο διάστημα έχει εγκαταλείψει κάθε έννοια δεοντολογίας και αντικειμενικότητας και έχει επιδοθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών» εναντίον όλων όσοι ασκούν κριτική στη σημερινή κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Οι διανοούμενοι απευθύνουν έκκληση στη διοίκηση της WAZ να παρέμβει για να σταματήσει η «διολίσθηση» της εφημερίδας και να αναλάβει εκ νέου η «Ντνέβνικ» το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε όλο το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης στη χώρα.. Η «Ντνέβνικ», μαζί με ακόμη δύο ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, τις «Βεστ» (Vest) και «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik), εξαγοράστηκε πριν από μερικά χρόνια από τον γερμανικό όμιλο WAZ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...