Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γνωστός σκιτσογράφος απήχθη και ξυλοκοπήθηκε στη Δαμασκό

Ένοπλοι απήγαγαν και ξυλοκόπησαν τον διάσημο σκιτσογράφο Άλι Φερζάτ, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο της Δαμασκού, κατήγγειλαν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, μασκοφόροι, μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς, απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τον Φερζάτ στην πλατεία των Ομεϊάδων, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του.

«Οι δράστες τού έκλεψαν το περιεχόμενο του χαρτοφύλακά του, κυρίως σκίτσα, αλλά και άλλα προσωπικά είδη. Τον χτύπησαν άγρια, κυρίως στα χέρια. Διερχόμενοι, οι οποίοι τον βρήκαν στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας είναι απολύτως υπεύθυνες για ό,τι συμβεί στον Φερζάτ καθώς έχει χειρουργηθεί στην σπονδυλική στήλη», πρόσθεσαν οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι «μια ένοπλη συμμορία απήγαγε και ξυλοκόπησε τον Άλι Φερζάτ».

«Έχει αιματώματα στο πρόσωπο και στα χέρια από το ξύλο. Στη συνέχεια τον πέταξαν από αυτοκίνητο στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και ένας φύλακας κτιρίου τον βρήκε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γάζα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...