Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Διαμαρτυρία δημοσιογράφων στο ΥΕΘΑ

Οι  υπέρ του δέοντος έλεγχοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησαν τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν ομαδικώς από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να τον αφήσουν μόνο του και να ματαιωθεί η συνέντευξη.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί με θέμα το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών. Ωστόσο για να προσεγγίσουν τον χώρο οι συντάκτες, στον διάδρομο των 20-30 μέτρων που οδηγούσε στην αίθουσα δηλαδή, αναγκάζονταν κάθε τρεις και λίγο από τους άνδρες της ασφαλείας του υπουργού να υπόκεινται σε έλεγχο των ταυτοτήτων και των διαπιστεύσεών τους. Και μία φορά, εντάξει, δικαιολογείται. \'Αντε και οι δύο. Ίσως και οι τρεις. Αλλά αυτό που συνέβη παραήταν περίεργο.

Εννοείται ότι πριν μπουν στο Πεντάγωνο είχαν δεχτεί τον καθιερωμένο εξονυχιστικό έλεγχο στον οποίο υπόκεινται όποιος μπαίνει στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οπότε ο υπερβάλλοντας ζήλος μάλλον δεν είχε νόημα. Χώρια που οι συντάκτες ακόμα απορούν με την απόφαση να κλείσει για τους δημοσιογράφους η είσοδος από την πύλη του Ψυχικού και να επιτρέπεται μόνο από την κεντρική της Μεσογείων, αν και η ποιότητα ελέγχου και από τις δύο πύλες δεν διαφέρει.

Τελικά η συνέντευξη ματαιώθηκε μετά από αυτήν την πρωτότυπη διαμαρτυρία των διαπιστευμένων στο υπ. Εθνικής Άμυνας δημοσιογράφων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υπουργού. Άλλωστε τι να κάνει και αυτός. Να μιλά μόνος του; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...