Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Κέρδη το β' τρίμηνο για τη Metro International

Copy of the Boston Metro on the floor of an MB...Image via Wikipedia
Κέρδη έπειτα από πολύ καιρό αρνητικών αποτελεσμάτων ανακοίνωσε στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία Metro International, η οποία το 1995 είχε την ιδέα να δίνει δωρεάν το έντυπό της μέσω του συστήματος μαζικής συγκοινωνίας της Στοκχόλμης στη Σουηδία, επεκτείνοντας στη συνέχεια το μοντέλο και σε άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων και η χώρα μας- με ιδιαίτερη επιτυχία τουλάχιστον για την πρώτη δεκαετία δραστηριοτήτων.
Ειδικότερα η εταιρεία, παρά την κάμψη των εσόδων της -που διαμορφώθηκαν σε 57,3 εκατ. ευρώ- παρουσίασε κέρδη ύψους 476 χιλιάδων ευρώ, έπειτα από πολλά χρόνια στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, το μέγεθος ωστόσο παρέμεινε αρνητικό όσον αφορά στο 6μηνο του τρέχοντος έτους, αφού η εταιρεία παρουσιάζει ζημιές 5,3 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη ήρθαν από τις δραστηριότητες της Metro International στο Χονγκ Κονγκ και στη Στοκχόλμη, ενώ χρειάστηκε να υπάρξει εξορθολογισμός σε ό,τι αφορά την παρουσία της εφημερίδας διεθνώς.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα αποσύρθηκε από την ισπανική αγορά, άλλαξε τον τρόπο δραστηριότητά της στη χώρα μας, όπου εκδίδεται πλέον με το μοντέλο της δικαιόχρησης, ενώ πούλησε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Πάντως ακόμα εκδίδεται σε 19 χώρες, έχοντας καθημερινά περίπου 17 εκατομμύρια αναγνώστες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...