Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οι 3 νέες πρωτοβουλίες της ΕΡΤ

Τρεις νέες πρωτοβουλίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Πρόκειται για την καινοτόμο δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», για το άνοιγμα στην κοινωνία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και για την αναβάθμιση του website του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Αναφερόμενος στη δράση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ», ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι μέσα από αυτή, η ΕΡΤ «ανοίγει τις πόρτες της» στους πολίτες, για να εκφράσουν από τα μικρόφωνα της Ε.ΡΑ. τις απόψεις, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους. Ο διευθυντής Περιφερειακών Σταθμών της Ε.ΡΑ. Αλέκος Αρπλιάς, επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών και φορέων για τη δράση σε διάφορες πόλεις της χώρας, γεγονός που καταδεικνύεται από την κατάθεση 246 προτάσεων για εκπομπές στους Περιφερειακούς Σταθμούς, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.
Σχετικά με τις νέες, πολυσχιδείς δραστηριότητες των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπογράμμισε, ότι αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο άμεσης επαφής της με την κοινωνία. Ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων, τα οποία θα εμφανίζονται πλέον σε μόνιμη βάση στο «ΑΚΡΟΠΟΛ» και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είπε ότι οι Ορχήστρες στελεχώθηκαν με διαφανείς και καινοτόμες διαδικασίες και ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Επίσης, ανέφερε ότι ο διάσημος μαέστρος Άντζελο Καβαλάρο δέχτηκε την  πρόταση της ΕΡΤ να αναλάβει για ένα χρονικό διάστημα τη διδασκαλία των Ορχηστρών, ενώ ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλους μαέστρους.
Για το νέο, ανανεωμένο website της ΕΡΤ, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι αποτελεί μια φιλόδοξη δράση, που υλοποιήθηκε «με κόπο και ταχύτητα». Όπως διευκρίνισε, ο ιστότοπος της ΕΡΤ στήθηκε από την αρχή, ενώ για τη δημιουργία του αξιοποιήθηκαν μόνο εξειδικευμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Ο διευθυντής Πολυμέσων Ιωάννης Βουγιουκλάκης, παρουσίασε το νέο website της εταιρείας, το οποίο προσφέρει – μεταξύ των άλλων – στον χρήστη real time ενημέρωση από όλη την Ελλάδα, web TV και video on demand, live radio, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα για άμεση διαδικτυακή πρόσβαση στα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές και το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ταγματάρχης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
  • Το νέο Οργανόγραμμα της ΕΡΤ θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και θα θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.
  • Εντάσσονται συνεχώς στο πρόγραμμα της ΕΡΤ νέες εκπομπές,  ενώ μετά το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατάθεση προτάσεων και θα γίνει η αξιολόγησή τους, ενόψει και της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν 2011 – 2012 θα ξεκινήσει από μηδενική βάση «και από αυτό θα κριθούμε».
  • Για έργα μυθοπλασίας κατατέθηκαν αρχικώς 175 προτάσεις, από τις οποίες προκρίθηκαν οι 20, προκειμένου η ΕΡΤ να κάνει την τελική επιλογή των παραγωγών που θα εντάξει στο πρόγραμμά της.
  • Η ΕΡΤ έχει απεκδυθεί της δυνατότητάς της για επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της από τον Ιούνιο του 2010. Όσον αφορά στο θέμα της παροχής οικονομικών στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Ταγματάρχης διευκρίνισε ότι η ΕΡΤ συμπεριελήφθη στις ΔΕΚΟ μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και ως εκ τούτου απαιτείται προσαρμογή των μηχανογραφικών εφαρμογών και κατάλληλη στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί με την αποχώρηση ικανού αριθμού υπαλλήλων και με τη λήξη των συμβάσεων έργου. Ωστόσο, η ΕΡΤ δεν αρνήθηκε τη συμμόρφωσή της με τους νόμους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών· αντιθέτως, παρέχει μηνιαία οικονομικά στοιχεία στην ειδική επιτροπή ΔΕΚΟ και έχει προσλάβει εσωτερικό ελεγκτή, προκειμένου να ελέγχεται η συμμόρφωση της εταιρείας, τόσο στις μισθολογικές περικοπές, όσο και στη μείωση των λοιπών λειτουργικών δαπανών. Ακόμα, έχουν οριστεί ορκωτοί λογιστές – ελεγκτές για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων (τριμηνιαίων και ετησίων), βάσει διεθνών λογιστικών προτύπων.
  • Η δημόσια τηλεόραση ενδιαφέρεται για την απόκτηση των δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως το Champions League, τα Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ κ.α. Ωστόσο, οι επιλογές θα είναι στο πλαίσιο των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν στην χώρα.
  • Για τις περιπτώσεις που επιτυχόντες στους σχετικούς διαγωνισμούς δεν απεδέχθησαν την πρόσληψή τους, θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή Αξιολόγησης για την κάλυψη των κενών θέσεων με άλλους υποψηφίους που συμμετείχαν στη διαδικασία.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο διευθυντής Πολιτιστικού Προγράμματος Θρασύβουλος Γιάτσιος και η υπεύθυνη Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας Λήδα Καρανικολού.
typologies.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...