Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μείωση ανταποδοτικού τέλους και νέες εκπομπές στη ΝΕΤ

Τα κέρδη φέρνουν μείωση του ανταποδοτικού τέλους στην ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε on air στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και στον Κώστα Αρβανίτη ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος παρουσίασε ως φυσιολογική εξέλιξη αυτού του είδους την «ανταπόδοση» στους τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης λέγοντας ότι, «εφόσον μπορούμε και παράγουμε περισσότερα με λιγότερο, εφόσον θα υπάρξει ένα πλεόνασμα, αυτό θα πάει προς τον πολίτη με τη μείωση του τέλους που πληρώνει».

Η δήλωση έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η ΕΡΤ εισέρχεται σε καθεστώς «αναδιάρθρωσης», κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο οικονομικός έλεγχος της κρατικής τηλεόρασης περνάει απευθείας στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του επιτελείου του.

Η κρατική τηλεόραση, στο μεταξύ, εμφανίζει μεγάλη μείωση του τακτικού προσωπικού της, τουλάχιστον τριακόσια άτομα έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση και σειρά πάγιων αναγκών της καλύπτεται με συμβασιούχους ή με αναθέσεις έργου σε ιδιωτικές εταιρείες. Τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο 2μηνο του 2011 βγάζουν πλεόνασμα και, αν τηρηθεί ο προϋπολογισμός χωρίς υπερβάσεις, στο τέλος του 2011 θα εμφανίσει πλεόνασμα περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό θα συνεκτιμήσει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει κατά πληροφορίες και τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους. Βέβαια, το ποσό των 4,26 ευρώ τον μήνα που πληρώνουν οι πολίτες είναι ένα από τα μικρότερα ανταποδοτικά τέλη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι απορίας άξιον σε τι ποσοστό θα το μειώσει η κυβέρνηση. 

Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης από την πλευρά της, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, δηλώνει πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έχει ήδη ξεκινήσει με την αλλαγή οργανογράμματος, την αλλαγή του κανονισμού εργασίας, τη «συγχώνευση» των δύο ψηφιακών καναλιών Σινέ+ και Σπορ +, η οποία έγινε για να «χωρέσει» στις ψηφιακές συχνότητες το νέο κανάλι υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ HD.

Την ίδια ώρα, τόσο στη ΝΕΤ όσο και την ΕΤ1 συνεχίζονται οι πρεμιέρες νέων τηλεοπτικών εκπομπών. Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα των ενημερωτικών στη βραδινή ζώνη. Από τις αρχές Μαΐου η βραδινή ζώνη της ΝΕΤ στις 22.00 αποκτά πολιτικοενημερωτικό χρώμα. Τη Δευτέρα με την Ελλη Στάη στην εκπομπή «Netweek», την Τρίτη με τον Γιώργο Καπόπουλο στο «Euronet» και την Τετάρτη με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Χρήστο Μέγα στο «Net Economy».

Ερώτημα μένει αν θα γίνει δυνατόν να βγει εντός Μαΐου η νέα πολιτική εκπομπή της Πέμπτης με τον Γιάννη Πολίτη, που αυτό το διάστημα αξιοποιείται μόνο για σχόλια στην πρωινή ζώνη και στο κεντρικό δελτίο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, προς τελική διευθέτηση είναι και η εκπομπή που θα ενταχθεί πριν από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και θα λειτουργεί ως lead in του δελτίου της Ελλης Στάη. Πρόκειται για μία εκπομπή, διάρκειας 45 λεπτών με θέματα από τη διεθνή επικαιρότητα.
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...