Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΔΟΕΑΠ κατά της κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών

Κατηγορηματικά κατά της κατάργησης της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων ισολογισμών των ΑΕ και των ΕΠΕ στον Τύπο τάσσεται ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης ΕΔΟΕΑΠ .
Όπως αναφέρεται στη σχετική του ανακοίνωση, με τις εισηγήσεις για την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης επιχειρείται:
· Αδιαφάνεια στο χώρο της Ελληνικής Αγοράς και Οικονομίας
· Ένα χτύπημα «κάτω από τη μέση» στον δοκιμαζόμενο χώρο του Ελληνικού Τύπου
· Την οικονομική εξόντωση του Ασφαλιστικού μας Ταμείου, του Ταμείου Περίθαλψης και Επικούρησης των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταδικάζει το περιεχόμενό της τροπολογίας και ζητά να μη ληφθεί υπ όψιν.
Για ένα ετήσιο έξοδο των επιχειρηματιών, που κυμαίνεται από  1000,00- 4000,00 ετησίως, οι δεκαεπτά προτείνοντες βουλευτές κρίνουν ως «αναχρονιστικό» (!) όλο τον Ημερήσιο Ελληνικό Τύπο, προσβάλλοντας όλους όσους εργάζονται σ αυτόν.
Την ώρα που περικόπτονται συντάξεις και μισθοί, την ώρα που απολύονται δεκάδες δημοσιογράφοι και πλήττονται θανάσιμα τα Ταμεία μας από τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Οικονομία, είναι αδιανόητο να επιλέγεται η στήριξη του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Στόχος της οργανωμένης αυτής επίθεσης είναι:
· Η απαλλαγή από τους μικρούς παίκτες της αγοράς των ΜΜΕ καθώς επιχειρείται η εξόντωση των εφημερίδων χαμηλής κυκλοφορίας
· Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων με συνακόλουθη μείωση του μισθολογίου
· Η αποδυνάμωση ενός Ασφαλιστικού Αυτοδιοικούμενου και Αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου, που μέχρι σήμερα είναι πρότυπο και υγιές και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προΰπολογισμό
· Η απαλλαγή από τη νόμιμη υποχρέωση καταβολής Αγγελιοσήμου, με σαθρά «νομικά επιχειρήματα»
Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, στόχος είναι το μοίρασμα της κρατικής διαφήμισης και της διαφήμισης σε λιγότερους επιχειρηματίες ΜΜΕ.
Ο κλάδος των εργαζόμενων στα ΜΜΕ δεν εξαιρείται από τα δεινά τα οποία ζει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Συμμετέχουμε, συμπάσχουμε, αγωνιζόμαστε και δεν θα διστάσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα συμφέροντα που επιχειρούν να γκρεμίσουν δικαιώματα του επαγγελματικού μας χώρου και κατακτήσεις χρόνων.
Στο δήθεν Κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» που υποδαυλίζουν ορισμένοι εκδότες, βιομήχανοι και έμποροι, οι Έλληνες δημοσιογράφοι μπορούν να υπερασπιστούν την Περίθαλψη και την Σύνταξή τους αντιτάσσοντας το Κίνημα του «δεν γράφω, δεν γράφω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...