Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αίγυπτος: «Λουκέτο» σε εφημερίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν τα γραφεία της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, σε μια τελευταία κίνηση με στόχο τη συντριβή του ισλαμικού κινήματος, ανακοίνωσε σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα. 


«Εμείς οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη καταδικάζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας για το κλείσιμο των γραφείων της εφημερίδας», τονίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook.

Η αστυνομία έκανε έφοδο τη νύχτα στο κτίριο και αφαίρεσε ό,τι υπήρχε μέσα σ΄ αυτό. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Κάιρο δήλωσε ότι η έφοδος ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ν' απαγορευτεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο και από τότε εκατοντάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Η εκστρατεία αυτή ανάγκασε πολλούς από τους 50 δημοσιογράφους της καθημερινής εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη να εργάζονται κρυφά για ν' αποφύγουν τη σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...