Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Eυρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για θέματα Υγείας

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας υπενθυμίζει ότι στις 3 Μαΐου 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, Διαγωνισμό για το Βραβείο Δημοσιογραφίας για θέματα Υγείας.

Η προθεσμία υποβολής άρθρων για όσους δημοσιογράφους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι η 31η Ιουλίου 2012.

Τα άρθρα που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό θα πρέπει να αναφέρονται σε:

- ένα ή περισσότερα από τα θέματα της εκστρατείας «Η Ευρώπη για τους ασθενείς» : φαρμακευτικά προϊόντα, διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, ασφάλεια των ασθενών, δωρεά οργάνων και μεταμόσχευση, καρκίνος, εμβολιασμός (εμβολιασμός κατά της γρίπης και εμβολιασμός παιδιών), συνετή χρήση αντιβιοτικών, σπάνιες ασθένειες, ψυχική υγεία, διανοητική υγεία, νόσος του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιες·
- την ενεργό και υγιή γήρανση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους ενεργού γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012·
- ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί στο άρθρο που θα έχει σαν θέμα τηναπεξάρτηση από το κάπνισμα.

Βραβεία

Τα βραβεία για τους νικητές του διαγωνισμού θα είναι τα εξής:

- 6.000 ευρώ για το πρώτο βραβείο, 2.500 ευρώ για το δεύτερο και 1.500 ευρώ για το τρίτο βραβείο. Στον νικητή του φετινού Eιδικού Bραβείου θα δοθούν 3.000 ευρώ.
- Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι ενός από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
- Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν με 2 άρθρα κατ’ ανώτατο όριο και γίνονται δεκτά και συλλογικά άρθρα με την προϋπόθεση ότι η ομάδα των συντακτών δεν υπερβαίνει τους 5.
- Όλα τα άρθρα πρέπει να είναι γραμμένα σε μία από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να έχουν αρχικά δημοσιευτεί είτε σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό δημοσιογραφικό μέσο.
- Κάθε άρθρο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 000 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά διαστήματα).

Για περισσότερες πληροφορίες
Αναλυτικούς κανόνες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής των νικητών, μπορείτε να αναζητήσετε από τον ηλεκτρονική διεύθυνση http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...