Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Ελευθεροτυπία» - Σφήνα από Μπερλουσκόνι;

Σε απόλυτο αδιέξοδο βρίσκονται οι συζητήσεις µεταξύ των τρα­πεζών Alpha Ban k, Πειραιώς και Μάνιας Τεγοπούλου για το µέλλον της «Ελευθεροτυπίας». Από την πλευρά της η Alpha Bank κατήγγειλε τη δανειακή σύµβαση µε τη Χ.Κ. Τεγόπουλος, πράγµα που σηµαίνει ότι σταµατάει κάθε κου­βέντα για µια συµφωνία, αφού θεωρεί πως οι χειρισµοί της εκδότρι­ας έχουν ναρκοθετήσει οποιαδήποτε προσπάθεια που θα οδηγούσε στην επαναλειτουργία της εφηµερίδας.

Εν τω µεταξύ, όπως έγραψε το «Παρόν» της περασµένης Κυριακής, ο εκδότης lifestyle περιοδικών Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έχει δείξει ενδιαφέρον για την εφηµερίδα, ο οποίος, όπως λένε έγκυρες πηγές, θα καταθέσει και δέκα εκατοµµύρια για να αποζηµιωθούν όσοι απο­λυθούν, ενώ ενδέχεται να αναλάβει και όλα τα χρέη της Χ.Κ. Τεγόπουλος, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατοµµύρια. Η πρόταση αυτή, φαίνεται ότι ισχύει, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οικονοµικό στήριγµα του Φιλιππόπουλου είναι ο Όµιλος Μπερλουσκόνι, µε τον οποίο συνεργάζε­ται εδώ και χρόνια.

Θα πρέπει να σηµειώσουµε ότι το ενδεχόµενο αυτό έχει δηµιουργή­σει σκεπτικισµό σε πολλούς εργαζόµενους, αλλά και σε πολιτικούς παράγοντες, αφού µια ιστορική εφηµερίδα που πρόσκειται στον χώρο της δηµοκρατικής κεντροαριστεράς µπορεί να περάσει εµµέσως στα χέρια του Ιταλού µεγιστάνα σε µια κρίσιµη πολιτικά και κοινωνικά πε­ρίοδο για τη χώρα µας. Στο µεταξύ, αίτηση ασφαλιστικών µέτρων κατέθεσε η Alpha Bank.

Στην αίτησή της η τράπεζα, µεταξύ άλλων, ζητά: Πρώτον, να της επι­τραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εµπορικών σηµάτων, δηλαδή του σήµατος «Ελευθεροτυπία» έως και του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήµατος «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έως και του ποσού των 2.100.000 ευρώ. Δεύτερον, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή µε την οποία να απαγορευθεί η νοµική και πραγµατική µεταβολή των ση­µάτων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως. Το σύνολο των απαιτή­σεων της Alpha Ban k ανέρχεται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ, ενώ η συζήτηση της αίτησης θα γίνει στις 20 Νοεµβρίου 2012. Παράλληλα, σύµφωνα µε νέα δικαστική απόφαση, απαγορεύεται κά­θε µεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της Χ.Κ. Τεγόπουλος, συ­µπεριλαµβανοµένων της κινητής και ακίνητης περιουσίας της και των σηµάτων της µέχρι το συνολικό ποσό των 5.300.000. Η προσωρινή δι­αταγή αφορά συντηρητική κατάσχεση των σηµάτων, της κινητής και ακίνητης περιουσίας από 77 εργαζόµενους κατά της Χ.Κ. Τεγόπουλος για το παραπάνω ποσό και το σύνολο των δεδουλευµένων τους και τις αποζηµιώσεις όσων από αυτούς έχουν απολυθεί από την εφηµερίδα. Ακόµη, αίτηση πτώχευσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος κατέθεσε η εταιρεία «EWORX». Στην αίτηση πτώχευσης η εταιρεία αναφέρει µεταξύ άλ­λων ότι «η ΧΚΤ βρίσκεται σήµερα σε κατάσταση παύσης των πληρω­µών της, αφού λόγω της προδήλου έλλειψης χρηµατικών µέσων (ρευ­στότητας) έχει περιέλθει σε µόνιµη και γενική αδυναµία να πληρώσει τις ληξιπρόθεσµες χρηµατικές, εµπορικού χαρακτήρα, υποχρεώσεις της», διεκδικώντας από τη ΧΚΤ περίπου 47.000 ευρώ.

http://topontiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...