Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μαυροβούνιο: Καταδικάστηκε γιος δημάρχου για επίθεση σε δημοσιογράφο

Η υπόθεση της επίθεσης του δημάρχου της Ποντγκόριτσα, Μίομιρ Μουγκόσα και του γιου του Μίλιαν στο συντάκτη και στο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Βιέστι», Μιχαϊλο Γιόβοβιτς και Μπόρις Πέγιοβιτς τον Αύγουστο του 2009, έλαβε σήμερα επίλογο στα δικαστήριο.
Μετά από τρία χρόνια δικαστικών συνεδριάσεων, το δικαστήριο της Ποντγκόριτσα καταδίκασε το γιο του δημάρχου σε έξι μήνες φυλάκιση για πρόκληση σωματικών βλαβών στο συντάκτη της εφημερίδας «Βιέστι», Μιχαϊλο Γιόβοβιτς.

Η δικαστής, Νάντα Ραμπρένοβιτς τόνισε ότι η ποινή δεν θα εκτελεστεί, αν τα επόμενα δύο χρόνια ο καταδικασθείς δεν διαπράξει νέο αδίκημα.

Το επεισόδιο συνέβη, όταν ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας προσπάθησε να φωτογραφίσει το αυτοκίνητο του δημάρχου της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο και στο οποίο επέβαινε ο γιος του.

Ο Μίλιαν Μουγκόσα εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου στο τμήμα προξενικών υποθέσεων.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Βιέστι», Ζέλικο Ιβάνοβιτς είπε ότι μετά από τρία χρόνια, όλοι στον εκδοτικό οίκο αισθάνονται μεγάλη ανακούφιση.

«Όμως αναμένουμε από τους αρμόδιους θεσμούς και τα όργανα να κάνουν βήματα και να λάβουν μέτρα και να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα», ανέφερε ο κ. Ιβάνοβιτς.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...