Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ERT World: Καταδίκη με αναστολή για Κούρτη – Νικολοπού​λου

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου για «γκρίζα» διαφήμιση από την εκπομπή «Πανόραμα». Οι δικαστές έκριναν ότι τρεις από τις συνολικά 120 εκπομπές είχαν χαρακτήρα «γκρίζας» διαφήμισης.

Με την ίδια κατηγορία (της παράβασης καθήκοντος) δικάζονταν και οι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου που αθωώθηκαν.

Η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση είχε διαχωρίσει τη δικογραφία από την υπόλοιπη, που αφορούσε καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ, και είχε στείλει τον φάκελλο στο Πλημμελιοδικείο.

Οι κατηγορούμενοι της άλλης υπόθεσης έχουν παραπεμφθεί για τα κακουργηματικά αδικήματα της απιστίας και της απάτης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50!

Η υπόθεση για τον επικεφαλής της δορυφορικής αφορούσε το δεκαπλασιασμό του κόστους λειτουργίας της, με υπέρογκους μισθούς σε δημοσιογράφους και μετατροπή εσωτερικών παραγωγών σε μικτές, με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες που εκτόξευαν το κόστος.

Για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο αθώωσε τους δημοσιογράφους Γιάννη Κορωναίο, Κωστή Παρρά και Ντίνα Οικονομίδου.

Για την Ειρήνη Νικολοπούλου η κατηγορία αφορούσε, ουσιαστικά, γκρίζα διαφήμιση μέσω εκπομπών της. Γκρίζα διαφήμιση που προέκυπτε από το γεγονός ότι οι προσκεκλημένοι δεν παραπέμπονταν από την ίδια και τον διευθυντή της στο τμήμα μάρκετινγκ του σταθμού για να δώσει το οκ.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος τους τον Ιούνιο του 2010, με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες.
 
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...