Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ από το ΕΣΡ

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του.

Το υψηλότερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι», που προβλήθηκε την 1η Μαϊου 2012, κατά την προεκλογική περίοδο. Όπως διαπιστώθηκε από το ΕΣΡ ο παρουσιαστής της εκπομπής, Λάκης Λαζόπουλος, προέβαλε έμμεσα τους υποψήφιους βουλευτές , Ελένη Γερασιμίδου και Παύλο Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς . Παράλληλα, ενώ έγινε σύσταση στην ίδια εκπομπή για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρ. Ρώπα.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή πρόβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς» για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, ενώ το ίδιο ποσό επιβλήθηκε στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας, επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα στοιχεία από το ΕΣΡ για τη ροή προγράμματός του.

Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε και «Ράδιο Ταϋγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του είχαν ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...