Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τη δανειοδότηση του Mega


Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (δεξιά) και Σπύρος Μουζακίτης
Η δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega και τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε αυτήν, καθώς και η αντιπαράθεση του σταθμού με το ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τη διενέργεια έρευνας από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά την εξέταση όλων των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους αναμένεται να προχωρήσουν στην εξέταση μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου η «Τηλέτυπος Α.Ε.» (Mega) ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο  ότι συνήψε κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού, καθώς και για χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών.

Την επόμενη μέρα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε διάφορα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και για το συγκεκριμένο δάνειο, για το αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Mega που διευκρίνιζε ότι το δάνειο αφορούσε μόλις 10 εκατ. ευρώ, η οποία εν συνεχεία διαψεύστηκε από επόμενη ανακοίνωση του καναλιού στην οποία αναφερόταν ότι «Επί της από 3 Ιανουαρίου 2013 ανακοινώσεως της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. διευκρινίζεται ότι εκ των 98 εκατομμυρίων ευρώ μόνο τα 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αύξηση του δανεισμού. Τα υπόλοιπα 88 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφιστάμενου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...