Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ - Δεν αλλάζει κάτι

Με ψήφους 4-1 η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Oικονομικών και του υφυπουργού Τύπου που έβαζε λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η απόφαση είναι στο ίδιο κλίμα με την προσωρινή διαταγή και εμμέσως αφορά και τους εργαζόμενους της τέως ΕΡΤ αφού δίνει οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών να κάνει νέες προσλήψεις για τον φορέα που θα επαναλειτουργήσει τη δημόσια τηλεόραση αλλά και να λάβει τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και την περιουσία του φορέα της τέως ΕΡΤ.

Λίγο πριν τις εννιά το βράδυ της Πέμπτης και μετά από περίπου δυόμισι ώρες ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για το εάν ή όχι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου για την υπόθεση της ΕΡΤ.

Αρχικά στη διάσκεψη παραβρέθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Η πενταμελής Επιτροπή Αναστολών συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του ΣΤΕ Κ. Μενουδάκου. Δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί ακόμα και απόψε το βράδυ.

Η προσωρινή διαταγή που διέτασσε να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ, αλλά νομιμοποιούσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή Αναστολών. Η διάσκεψη ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...