Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

“Φίμωση της ελευθερίας του Τύπου από το ΥΠΕΘΑ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‘Ενωσης Φωτορεπόρτερ  Ελλάδας
 
Η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργού –και δημοσιογράφου(!)–  κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου  για φίμωση της Ελευθερίας του Τύπου και υποκατάστασης των ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΘΑ.



Η ανακοίνωση που απέστειλε η 1η Στρατιά (Λάρισα) στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο του Γραφείου ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα διανεμηθεί οπτικοαουστικό υλικό σε όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε  από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδα Μακρή».
H τακτική αυτή  είναι απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δυστυχώς όμως, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, γιατί , όπως προκύπτει από τα πράγματα, αυτή φαίνεται  να είναι πλέον η επίσημη πολιτική του Υπουργείου  Άμυνας –και όχι μόνο– αφού τον τελευταίο καιρό έχει απαγορεύσει κάθε φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων του Υπουργείου από φωτορεπόρτερ, στέλνοντας δελτία τύπου σε όλα τα ΜΜΕ με φωτογραφικό αλλά και οπτικοακουστικό υλικό που λαμβάνει, ελέγχει και διανέμει το ίδιο το Υπουργείο!

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό –και μέχρι πρότινος ενεργό δημοσιογράφο– πως οι πράξεις αυτές αποτελούν Φίμωση και Χειραγώγηση του Τύπου

Επειδή, αν δεν κάνουμε λάθος, ο κος Παναγιωτόπουλος παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΑ, και η τακτική αυτή καταστρατηγεί και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση σχεδόν όλα τα άρθρα του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της, αναμένουμε τις αντίστοιχες ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...