Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ


Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ορίστηκε ο Αστυνόμος Β’ Χρήστος Παρθένης μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Ο νέος εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ως Αξιωματικός Εγκληματολογικών Πληροφοριών στην Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) στη Λυών Γαλλίας.

Κατά την θητεία του στην INTERPOL ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την διεύθυνση του Προγράμματος «Ροζ Πάνθηρες», το οποίο αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα την υποστήριξη διεθνών ερευνών αναφορικά με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.

Επίσης διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος-εμπειρογνώμονας στον Αναλυτικό Φάκελο Εργασίας της EUROPOL.

Ο κ. Παρθένης έχει εκπαιδευτεί σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκλήματος, στη διερεύνηση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτης, πλαστογραφίας και νόθευσης αποδεικτικών εγγράφων και τις διασυνοριακές οικονομικές έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...