Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΤ «βαφτίζεται» ΝΕΡΙΤ και θα την πληρώνουμε από 1η Ιανουαρίου

Επανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος και δίνεται η συχνότητα στη ΝΕΡΙΤ, που συστήνεται ως κανάλι.


Θα πληρώνουμε ΝΕΡΙΤ, αλλά θα βλέπουμε ΔΤ. Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, προκειμένου η κυβέρνηση να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας REAL, το υπουργείο Οικονομικών ζητά επιτακτικά να ενεργοποιηθεί άμεσα το ανταποδοτικό τέλος, το ύψος του οποίου θα κινείται γύρω στα 3 ευρώ τον μήνα από την 1η Ιανουαρίου, ώστε να μη χαθεί ούτε ένας μήνας εσόδων από τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ. Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Πώς, όμως, θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώνουν για ένα κανάλι που... δεν υπάρχει και άρα δεν ανταποδίδει το τέλος; Όπως γράφει η REAL, στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκρίνεται η εξής λύση: η ΔΤ, που στην ουσία είναι μια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, θα περάσει στην ιστορία και στη θέση της τη συχνότητα θα καταλάβει η ΝΕΡΙΤ. Έτσι, σε μια νύχτα θα μετατραπεί σε broadcaster, δηλαδή κανάλι εν λειτουργία.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου το λογότυπο της ΔΤ θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίστεί αν θεωρείται νομικά απαραίτητο. Με απλά λόγια, η ΝΕΡΙΤ παίρνει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της ΔΤ -το οποίο θα "ενοικιάζει"!- έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος. Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες, μία στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ότι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...