Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κάνουν δασοπυροσβέστες τους δημοσιογράφους


Με 589 εποχικούς έκτακτους υπαλλήλους , από τους οποίους 153 θα είναι δημοσιογράφοι, η απασχόληση τους θα είναι... μόνο για ένα δίμηνο, η κυβέρνηση, με πρόθυμους και επίορκους συνδικαλιστές, να της βάζουν πλάτη στήνει ως παράρτημα του υπουργείου Οικονομικών μια δήθεν δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Επτά δημοσιογράφοι υπουργοί , από τους οποίους έξη μέλη της ΕΣΗΕΑ και ένας υποψήφιος για εγγραφή , εκτελούν εν ψυχρώ την ενημέρωση και τον θεσμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βάφοντας τα χέρια τους. Η κυβερνητική διαχείριση , της εσωτερικής υποτίμησης, απαιτεί εικονική πραγματικότητα, που σε αυτή τη φάση μπορεί να πλασάρει μόνο ένα κυβερνητικό δίκτυο, με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές, να υποδύεται τον απλό θεατή,προφανώς επειδή έτσι έχει συμφωνήσει με τους χορηγούς της.

Το σχέδιο Μόσιαλου για μια ΕΡΤ των 2/5 που υλοποιεί ο Π.Καψής, αποσκοπεί απλώς στην εκκένωση του ραδιομεγάρου και τίποτα άλλο,όπως ακριβώς άδειασε και «Τα Νέα».

Κάπως έτσι ο νόμος για τη ΝΕΡΙΤ ανοίγει το δρόμο για πλιάτσικο σε συχνότητες, ακίνητα , μεταδόσεις και δεν ανοίγει μύτη για την αρπαχτή με τη «Ραδιοτηλεόραση» που θυμίζει πρόσωπα και πράγματα που έστησαν την κομπίνα με το «Euronews».

Ετσι, με μια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, εγκρίνεται ένα πρώτοκονδύλι 3.200.000 ευρώ για δύο μήνες για να απασχοληθούν 589 άτομα.

«...ώς προσωπικό για την αντιμετώπιση κατεπείγουσων αναγκών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών διμήνου διάρκειας ( άρθρο 20 παρ.4 του Ν 2738/99)...»

Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η... ανάγκη αυτή μπορεί να’χει μόνο δίμηνη διάρκεια. Και το ερώτημα είναι μετά το δίμηνο τι;

Και μέσα στο δίμηνο οι δημοσιογράφοι πώς θα επιλεγούν, πως θα δουλέψουν και το κυριότερο:

-με τί συμβάσεις( Πάντως όχι ως δημοσιογράφοι)

-από ποιόν εργοδότη (Το υπουργείο Οικονομικών ο εκκαθαριστής Μάναλης δεν μπορεί , να προσλάβει δημοσιογράφους. Δημοσιογράφος ειναι ιδιότητα, δεν είναι ειδικότητα και είναι ασυμβίβαστη η απασχόληση του ως δημοσίου υπαλλήλου .Ταυτόχρονα δεν μπορεί να ασφαλίζεται ως δημόσιος υπάλληλος, στο ΤΣΠΕΑΘ, τον ΕΔΟΕΑΠ, ούτε να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

-σε τι συνθήκες;

-με τι ασφάλιση , σε ποιό ταμείο;

-Kaι τί γίνεται με τα δικαιώματα τους από την ΕΡΤ(αποζημιώσεις, οφειλόμενα,δεδουλευμένα, πρόνοιες του κανονισμού της ΕΡΤ, ΤΕΑΠΕΡΤ, δικαίωμα επιστροφής;

Το μοντέλο Καψή πάντως, με το κόλπο παραγραφής δικαιωμάτων και προγραφής σε περίπτωση αντιρρήσεων, έρχεται γάντι με όσα ψήνονται με συμβάσεις , αγγελιόσημο και απολύσεις παντού...

Και με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να μην συγκρατείται-με το πάθος του για κουφές απεργίες- για ξεκάρφωμα.

Αλλά και να μην συγκροτείται ρίχνοντας την μπάλλα στην εξέδρα.. Μέχρι να εξοφλήσει τα γραμμάτια που έχει υπογράψει...

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...