Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Απαγωγή Πολωνού φωτορεπόρτερ στη Συρία

Απήχθη από ομάδα περίπου 15 ενόπλων κουκουλοφόρων

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), ανακοίνωσε ότι ένοπλοι απήγαγαν έναν πολωνό φωτογράφο στη βορειοδυτική Συρία, αξιώνοντας την άμεση απελευθέρωσή του.

«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αξιώνουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Πολωνού φωτοειδησεογράφου Μάρτσιν Σούντερ, ο οποίος απήχθη από μία ομάδα περίπου 15 ενόπλων κουκουλοφόρων, περίπου στις 11 το πρωί της 24ης Ιουλίου στο Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Image representing Corbis Corporation as depic...
Image via CrunchBase
Η RSF προσθέτει πως ο ανεξάρτητος αυτός δημοσιογράφος, που συνεργαζόταν κυρίως με το διεθνές φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Corbis και το αντίστοιχο πολωνικό Studio Melon, απήχθη από τους ενόπλους στη διάρκεια επιδρομής στο κέντρο Τύπου στο Σαρακέμπ.

«Προς ώρας δεν έχει αναληφθεί από κάποιον η ευθύνη και η ταυτότητα των απαγωγέων δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί», προσθέτει η RSF.

Η οργάνωση δηλώνει «ιδιαιτέρως ανήσυχη για την τύχη των εργαζομένων στον τοπικό και διεθνή Τύπο που καλύπτουν τις μάχες στη Συρία κι οι οποίοι δεν σταματούν να αποτελούν στόχο των διαφόρων πρωταγωνιστών της σύρραξης και συχνά χρησιμοποιούνται ως μέσο ανταλλαγής».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...