Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καταχρηστική η 6ωρη στάση της Δευτέρας!

Με την επίκληση των οικονομικών προβλημάτων των media και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μετοχές των εκδοτικών εταιρειών μπήκαν υπό επιτήρηση, το δικαστήριο έκρινε “καταχρηστική” την 6ωρη στάση των σωματείων η οποία στάθηκε αιτία να μην κυκλοφορήσουν τα φύλλα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο αποδέχθηκε το σκεπτικό της προσφυγής των ΔΟΛ, Πήγασου αποφασίζοντας πως δεν μπορεί να γίνονται απεργίες για απολύσεις και να επιρρίπτεται η ευθύνη τη μη υπογραφής συλλογικών συμβάσεων στις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα Τρίτη στα “Νέα” και το “Έθνος” με τη θέση των συγκροτημάτων για τις απεργίες στα ΜΜΕ.

Για “τυφλές” απεργίες μιλάνε στα “Νέα”


Λίγες ώρες μετά την “ενημέρωση” του διευθυντή των “Νέων” Χρ. Μεμή που καταφέρθηκε κατά των τυφλών απεργιών της ΕΣΗΕΑ καλώντας τους συντάκτες της εφημερίδας να δηλώσουν την αντίθεση τους, εγκρίθηκε ψήφισμα με 88 υπογραφές. Στο ψήφισμα που δημοσιεύεται στο http://www.mediablog.gr/ , εκφράζεται η αντίθεση των συντακτών σε πολυήμερες απεργίες που δεν συζητούνται προηγουμένως σε γενική συνέλευση ενώ εκφράζεται η υποστήριξη στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...