Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αυγενάκης: Επίθεση κατά του Περιφερειακού τύπου η κατάργηση δημοσίευσης ισολογισμών

Να επανεξετάσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της για την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδα, κάτι που θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για τον... περιφερειακό τύπο, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο.
Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης να διακόψει ισολογισμούς και διαφημιστικές καταχωρίσεις στα Περιφερειακά Μέσα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων των διοικήσεων και των εργαζομένων σε αυτά, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα των εφημερίδων και μέσων της περιφέρειας σε οικονομικό μαρασμό και στο κλείσιμο». Επιπλέον, σημειώνει ότι «η κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών στον τύπο συνεπάγεται μεγάλη απώλεια εσόδων για τις εφημερίδες και αναμφισβήτητα θα αποτελέσει τη «χαριστική βολή» στη λειτουργία πολλών μέσων, αλλά και ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα στην προοπτική βιωσιμότητας πολλών εφημερίδων σε όλη την επικράτεια».

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι «έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τον δεδηλωμένο σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου ότι στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης και διαφάνειας στην κατανομή των χορηγιών της ΟΠΑΠ Α.Ε προς τα περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο ΟΠΑΠ θα πάψει τις ενισχύσεις προς αυτό, καθώς βρίσκεται σε φάση επαναξιολόγησης του προγράμματος ενισχύσεων και διαφημιστικών του δαπανών», ενώ προσθέτει ότι «παρόλο που οι χορηγίες του ΟΠΑΠ προς τα μέσα της Περιφέρειας δεν είναι μεγάλες, η παύση τους θα επιφέρει ακόμα λιγότερα έσοδα και θα θέσει ακόμα περισσότερα σε ουσιαστικό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης».

Στο πλαίσιο αυτό και τονίζοντας ότι «πολύ μεγάλη μερίδα των Περιφερειακών (και όχι μόνο) μέσων ενημέρωσης βρίσκονται σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση», ζητά ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό εάν πραγματικά προτίθεται να προβεί «σε κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες, η οποία είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει πολύ σημαντική απώλεια εσόδων για τον περιφερειακό τύπο», ζητώντας του μάλιστα να επανεξετάσει τη θέση του για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...