Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εισβολή της αιγυπτιακής αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera

Al Jazeera Documentary ChannelImage via WikipediaΟι αιγυπτιακή αστυνομία εισέβαλε την Πέμπτη στα γραφεία του Al Jazeera και κατάσχεσε τον εξοπλισμό, ενώ περιόρισε τους δημοσιογράφους σε ένα δωμάτιο παίρνοντας τους τις ταυτότητές του.

Είναι η δεύτερη φορά που η αστυνομία μπαίνει στα γραφεία του Al Jazeera, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για τα αίτια της εισβολής στα γραφεία του αραβικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού.

Μάλιστα, κατά την πρώτη εισβολή στις 11 Σεπτεμβρίου οι αιγυπτιακές ακτές απαγόρευσαν στο κανάλι να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ είχαν κατασχέσει και τους πομπούς μετάδοσης, με την αιτιολογία ότι το Al Jazeera δεν είχα τη σχετική άδεια.

Από την πλευρά του το αραβικό κανάλι δηλώνει ότι είχε αιτηθεί από τις 20 Μαρτίου τη σχετική άδεια και πως είχε λάβει τη σχετική διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει οι αιγυπτιακές αρχές κλείνουν όλα τα ανταποκριτικά γραφεία ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών με την αιτιολογία ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα της χώρας σε αυτή την μεταβατική περίοδο

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...