Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση συντακτών για την κινητοποίηση ΕΡΤ- Επεισόδιο με Πάγκαλο

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ και η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Με μαζικότητα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαδήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα σχέδια «αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ» καθώς και στην οποιαδήποτε σκέψη για υλοποίηση εργασιακής εφεδρείας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία της ΕΤ3.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί με χαρακτηριστική ψυχραιμία απέτρεψαν τη διεύρυνση επεισοδίων που εντελώς αναίτια προκλήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής κατά των συγκεντρωμένων, έξω από τη Βουλή. Επεισόδιο μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου και εργαζόμενης στην ΕΡΤ σημειώθηκε στους διαδρόμους της Βουλής έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η δημοσιογράφος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΡΤ στο πρόσωπο του κυρίου Πάγκαλου ο οποίος δεν αρκέστηκε σε μία απλή διαμαρτυρία αλλά ζήτησε τη σύλληψή της. Με την παρέμβαση των Προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ αφέθηκε ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των δύο Ομοσπονδιών και εργαζομένων με πρωτοβουλία του συναδέλφου βουλευτή, Βασίλη Μουλόπουλου, πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλα τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ζητήθηκε από τα κόμματα να συνδράμουν στο αίτημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ή του επαίσχυντου και διάτρητου κυβερνητικού νομοσχεδίου ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για διάλογο που θα οδηγήσει στη διατύπωση μιας πρότασης που θα αφορά:

-Στην ουσιαστική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων Μέσων χωρίς απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

-Την αναδιοργάνωση των δημόσιων Μέσων με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν θέση σε αυτήν αργομισθίες, πολυθεσίες, πελατειακές σχέσεις και κομματικές εξαρτήσεις.

Όλα τα κόμματα υποσχέθηκαν συμπαράσταση και δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ή του νομοσχεδίου όταν και όποτε κατατεθεί.

Για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο ΑΠΕ όπου καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς να λάβουν μαζικά μέρος. Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να συμβάλουν για την επιτυχία των συνελεύσεων.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ενημέρωσης συνεχίζεται.
Η κρίση της πολιτικής δεν μπορεί να είναι κρίση της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...