Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πρόστιμα και οδηγίες από το ΕΣΡ..

Νέα οδηγία για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, εξέδωσε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στην οποία, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται, ότι μετά την 24η ώρα της Παρασκευής 20.04.2012 έως την 19η ώρα της Κυριακής 06.05.2012 δεν επιτρέπεται η μετάδοση δημοσκόπησης ή αποτελέσματος δημοσκόπησης ή οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, πανελλήνιου ή τοπικού χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης σημείωσε επίσης, πως οι μη ενημερωτικοί σταθμοί δεν πρέπει να ασχολούνται με την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και αθέμιτη προβολή χορηγού στην εκπομπή Life στις 24/11/11 και πρόστιμο 15.000 ευρώ στο ΔΕΛΤΑ TV νομού Έβρου, για παράνομη δικτύωση.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Ionion fm, έπειτα από καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά, ενώ σύσταση επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για βάναυση μεταχείριση ζώων στην εκπομπή Black out καθώς και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για παράνομη προβολή προϊόντος.

Οριστική διακοπή των τηλεπαιχνιδιών "Call for Cash" και "Night Quiz" επιβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς TRT νομού Λαρίσης, Αρχιπέλαγος TV νομού Δωδεκαννήσου, ΑΝΤ1 νομού Αττικής και Super TV νομού Κορινθίας με μειοψηφίες για πρόστιμο 15.000 ευρώ.
Επίσης, οριστική διακοπή επιβλήθηκε στο παιχνίδι της εταιρείας audiotext στην εκπομπή της "Μίλα" του STAR, για παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού και παράβαση του Ν.4002/2011 που απαγορεύει την προβολή τυχερών παιχνιδιών χωρίς την άδεια ειδικής επιτροπής που συστήνει το Υπουργείο Οικονομικών και γνωμοδοτεί το ΕΣΡ.

Κατά τα λοιπά, εγκρίθηκε η μεταβίβαση 33.975 μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού Village fm νομού Αττικής από την Au stereo entertainment Europe Limited και την Au Stereo Group Limited στην Three Dee Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρεία έναντι 1,4 εκατ.
ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η μεταβίβαση 76.000 μετοχών του Sport TV νομού Αττικής από τον Γιώργο Κυριακίδη στον Πέτρο Κυριακίδη έναντι 650.000 ευρώ.

Παλαιότερο πρόστιμο 300.000 ευρώ για δύο κυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό Πόλις (σημερινό Channel 9) μετατράπηκε σε πρόστιμο 150.000 ευρώ, μετά από ακύρωση της μίας απόφασης.

Όπως τόνισε, τέλος, ο κ. Λασκαρίδης, ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash καλείται από το Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...