Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο Υπουργός καταργεί επαγγελματικούς κλάδους!

Διευκρινίσεις ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης


Έκπληξη προκαλεί το εσπευσμένο και χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου, με το οποίο απορυθμίζεται το επάγγελμα του τεχνικού βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, την ώρα που ολόκληρος ο κλάδος διέρχεται μία κρίση άνευ προηγουμένου και υποφέρει από αθρόες απολύσεις, αφού αλλάζει άρδην το καθεστώς χορήγησης αδειών άσκησης επαγγέλματος του τεχνικού τηλεόρασης και καταργεί όλες τις διατάξεις που όριζαν το επάγγελμα του τεχνικού σε τηλεόραση, κινηματογράφο και οπτικοακουστική παραγωγή.

Με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση, καταργούνται ειδικότητες όπως αυτή του ηχολήπτη, booman, μηχανικού τηλεόρασης, τεχνικού ραδιοζεύξεων, τεχνικού ροής εικόνας, τεχνικού μίξης εικόνας κ.ά.

Επιπλέον, καταργείται η υποχρέωση πτυχίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον εξειδικευμένη κατάρτιση.

Συμπαρασύρει δε και τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, όπως λόγου χάρη οι δημοσιογράφοι, αφού ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται σε πολλές ειδικότητες.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να υπάρξει ο απαραίτητος διάλογος με τους εκπροσώπους των κλάδων που αποδεδειγμένα θίγονται και να ληφθεί υπόψη η δυσμενής κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Δεν μπορεί ένας Υπουργός, κατά τις τελευταίες ημέρες της θητείας του να επιτίθεται με τέτοιο βάναυσο τρόπο σε επαγγελματίες, χωρίς μάλιστα να δίνει το απαραίτητο χρόνο της δημόσιας διαβούλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...