Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι Γερμανοί για τα ελληνικά ΜΜΕ: "Υπό τον φόβο της κατάρρευσης"

"Υπό τον φόβο της κατάρρευσης τα ελληνικά ΜΜΕ" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας die Zeit στο οποίο αναφέρεται ότι "υπερχρεωμένα και χωρίς λαϊκή υποστήριξη τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται σε σοβαρή κρίση".

"Από τις 13 ελληνικές επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που ήταν εισηγμένες στο Χ.Α.Α. τώρα είναι μόλις 9. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 50% τα τρία πρώτα τρίμηνα του προηγούμενου έτους σε σχέση με την προ-κρίσης εποχή, ενώ οι απώλειες για τις εταιρείες υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 115 εκατομμύρια ευρώ" επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

"Ιδιαίτερα σκληρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκε ο όμιλος του ΔΟΛ, του οποίου οι απώλειες μέχρι το φθινόπωρο του '11 ανήλθαν στα 31 εκατομμύρια ευρώ. Κάτω από αυτές τις οικονομικές πιέσεις ο όμιλος αναγκάστηκε να κόψει την καθημερινή κυκλοφορία της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, η οποία κυκλοφορεί πλέον μόνο την Κυριακή. Τεράστιες απώλειες έχουν υποστεί επίσης ο όμιλος Πήγασος, που εκδίδει την εφημερίδα Έθνος, όπως και η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. η οποία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού MEGA" γράφει η Zeit.

"Οι περισσότερες εταιρείες ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένες, ενώ τα ανεξόφλητα δάνειά τους -το τελευταίο μόνο έτος- υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 725 εκατομμύρια ευρώ" σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει: "Χωρίς άλλες πηγές εσόδων οι εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τις οικονομικές τους τρύπες με νέα δάνεια, ωστόσο ακόμα και οι τράπεζες αδυνατούν να προβούν σε νέες πιστώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...