Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εικονολήπτης έπεσε νεκρός στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία

Ο Λιβανέζος εικονολήπτης που έχασε τη ζωή του σήμερα στα συρο-λιβανέζικα σύνορα σκοτώθηκε «από τα πυρά του συριακού στρατού», την ώρα που βρισκόταν στην περιοχή για ρεπορτάζ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζάντιντ.

«Ο εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζάντιντ, Άλι Σάαμπαν, σκοτώθηκε από τα πυρά του συριακού στρατού την ώρα που βρισκόταν στο όχημα του αλ Τζάντιντ», μετέδωσε το λιβανέζικο, ιδιωτικό κανάλι. Ο δημοσιογράφος Χουσέιν Χρέις, που βρισκόταν με τον εικονολήπτη τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε σε απευθείας σύνδεση ότι «τα πυρά προέρχονταν από το συριακό έδαφος».

«Είχαμε χαιρετήσει τους Σύρους συνοριοφύλακες και λίγο αργότερα ακούσαμε τα πυρά», δήλωσε ο Χρέις, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σάαμπαν, 32 ετών, δεν μπόρεσε να βγει από το αυτοκίνητο κι έτσι σκοτώθηκε.

Η συριακή επαρχία Χομς, θέατρο σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών, βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος χάνει τη ζωή του στη μεθόριο των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Λιβάνου, ο πρώην πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι που τάσσεται κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατήγγειλε την «ειδεχθή επίθεση των συριακών ενόπλων δυνάμεων» εναντίον δημοσιογράφων την οποία χαρακτήρισε «πλήγμα στην κυριαρχία του Λιβάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...