Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Πέθανε ο δημοσιογράφος του CBS Μάικ Ουάλας

Ο δημοσιογράφος του CBS Μάικ Ουάλας, ο οποίος απέκτησε τη φήμη του σκληρού δημοσιογράφου στις συνεντεύξεις που έπαιρνε στην εκπομπή "60 Minutes", πέθανε σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο.


60 Minutes
60 Minutes (Photo credit: Wikipedia)
Ο Ουάλας πέθανε γύρω στις 03:00 ώρα Ελλάδος σήμερα έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του σε κέντρο φροντίδας στο Νιου Χάβεν, του Κονέκτικατ, όπου ζούσε, δήλωσε ο Μπομπ Σίφερ, παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής "Face the Nation" του CBS που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή πρωί.

"Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους της δημοσιογραφίας", δήλωσε ο Σίφερ. "Θα μας λείψει όλων", πρόσθεσε.

Στα σχεδόν 40 χρόνια που παρουσίαζε την εκπομπή "60 Minutes" , ο Ουάλας, ο οποίος κάποτε δήλωσε ότι "δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάκριτη ερώτηση", εργάστηκε πάνω σε 800 θέματα, κέρδισε 20 βραβεία Emmy και απέκτησε ένα αμείλικτο στυλ στον αέρα που συχνά παρέπεμπε περισσότερο σε ανάκριση παρά σε συνέντευξη.

Ο Ουάλας είχε πάρει συνέντευξη από όλους τους Αμερικανούς προέδρους από την εποχή του Τζον Κένεντι --με εξαίρεση τον Τζόρτζ Ουόκερ Μπους-- και από δεκάδες ξένους ηγέτες, όπως ο Γιάσερ Αραφάτ, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί και ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...