Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Και άλλη επίθεση σε δημοσιογράφο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση, που δέχτηκε στις 29 Μαΐου ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Λάμπρος Παναγιώτου, από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο συνάδελφος δέχθηκε άνανδρη επίθεση, όταν προσπάθησε να αποτυπώσει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου τη σύλληψη ενός Σομαλού μετανάστη αυθαίρετα και αναρμόδια, από έξι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να του βάλουν χειροπέδες.

Ο κ. Παναγιώτου, που βρέθηκε τυχαία στο σημείο, έγινε μάρτυρας στο περιστατικό και ενήργησε δημοσιογραφικά προσπαθώντας να αποτυπώσει τα όσα συνέβαιναν μπροστά του. Δυστυχώς, όμως, η ενέργειά του εξόργισε τον υπάλληλο, ο οποίος τον άρπαξε από το λαιμό, τον έβρισε με χυδαίο τρόπο και προσπάθησε με τη βία να του αποσπάσει το κινητό τηλέφωνο, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για τη δημοσιογραφική του ιδιότητα!

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από τα όργανα της κρατικής εξουσίας, δεδομένου ότι όχι μόνο ο υπαίτιος υπάλληλος δεν τιμωρήθηκε, αλλά αντίθετα μετά την ανταλλαγή εκατέρωθεν μηνύσεων στο Αστυνομικό Τμήμα, ήταν ο δημοσιογράφος που παρέμεινε κρατούμενος επί έξι ώρες μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...