Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Νέα συνέλευση στον “Αθήνα 9,84″ σήμερα

Σε νέα συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του “Αθήνα 9,84″ μετά την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά. Στο ψήφισμα τους οι δημοσιογράφοι του δημοτικού σταθμού ζητούσαν την αποκατάσταση της.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Oι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 πραγματοποίησαν σήμερα 24/10/2012 Συνέλευση στον χώρο του σταθμού παρουσία της Αντιπροέδρου και δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ενημερώθηκαν από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ για τα σχέδια Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης, Τροποποίησης Συστατικής Πράξης, Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών που εκπονεί η επιχείριση.
Η συνέλευση έκρινε ότι τα κείμενα αυτά άπτονται σοβαρότατων εργασιακών αλλαγών και τα προώθησε στην ΕΣΗΕΑ για νομική επεξεργασία και συνδικαλιστική παρέμβαση.
Η συνέλευση ασχολήθηκε επίσης με το ζήτημα που έχει προκύψει με την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά, αφότου αυτή σχολίασε κατά την έναρξη της εκπομπής της είδηση που εκφωνήθηκε στο δελτίο που είχε προηγηθεί.
Η συνέλευση έκρινε ότι δεν επρόκειτο περί είδησης, αλλά περί σχολίου, το οποίο μάλιστα δεν αποδιδόταν ρητά στην διοίκηση του σταθμού, από την οποία προφανώς προερχόταν. Παράλληλα ήταν ανακριβές κατά το ότι η μη εξαίρεση του Αθήνα 9,84 από απεργία όλων των μέσων ενημέρωσης, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, δεν αντιστοιχεί στην περιγραφή “η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84”.
Το (κόσμια εκφρασμένο) σχόλιο της συναδέλφου κατά την έναρξη της εκπομπής της, κρίνουμε λοιπόν ότι συμβαδίζει με την ελεύθερη ενάσκηση της δημοσιογραφικής της αποστολής και αποτελεί κίνηση προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και του Σωματείου μας.
Συνεπώς, η απόφαση της διοίκησης, την οποία ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Διευθυντής Προγράμματος στην Λαμπρινή Θωμά, περί διακοπής της καθημερινής εκπομπής “Μεσημβρινοί και Παράλληλοι”, με το σκεπτικό ότι “δεν είναι νοητό οι υπεύθυνοι εκπομπών να αποδομούν τις ειδήσεις του σταθμού”, στερείται αντικειμενικής βάσης (δεν επρόκειτο περί είδησης), δεν προκύπτει από τις ανάγκες του προγράμματος και των ακροατών του 9,84, αλλά αποτελεί τιμωρητική πρακτική και δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας της συναδέλφου.
Αντίστοιχα τιμωρητική και δυσμενή για τη συνάδελφο πρακτική αποτελεί η επιμονή της Διοίκησης να εργάζεται η Λαμπρινή Θωμά στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων (σύνταξη Portal του σταθμού) κατά την βάρδια 18.00-24.00, παρά τις προφορικές της διαμαρτυρίες ότι αυτό καταλύει την προσωπική της ζωή, ως μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας.
Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 στηρίζουν την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά και διεκδικούν την αποκατάστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...