Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Πυρ Ομαδόν" στη Βουλή για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός οικονομικών πρόσθεσε διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ. “Πραξικόπημα” το χαρακτήρισε ο Π. Λαφαζάνης. Έντονη αντίδραση και από τον Τ. Κουίκ.

Η ρύθμιση προστίθεται στο νομοσχέδιο, μαζί με άλλες «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που είχε υποσχεθεί να επιφέρει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών.

Το γεγονός εξόργισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη που έκανε λόγο για πραξικόπημα, δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση, κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής:

“Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη” είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Και ο έντονος διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Στουρνάρας: Δεν θα περίμενα να αντιδράσετε έτσι, ειδικά εσείς. Θα πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία για να μην υπάρχει Ελλάδα 2-3 ταχυτήτων. Δεν το περίμενα από εσάς. Αν εξαιρούσα τους δημοσιογράφους είναι και οι τραπεζουπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί που θέλουν εξαίρεση και δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ.

Λαφαζάνης: Δεν είστε δικτάτορας ελέω Τρόικας αλλά υπ. Οικονομικών μιας δημοκρατίας που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον κανονισμό της αίθουσας. Δεν έχετε δικαίωμα να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας και να δίνετε μαθήματα με ύφος Καίσαρα. Κάνατε “Καιάδα” τον ΕΟΠΥΥ, “μαύρη τρύπα” που καταβροχθίζει τα πάντα. Να μη βάλετε κανένα εύρωστο ταμείο, είναι υγιή όλα αυτά τα ταμεία και τα πάνε καλά.. Τα βάζετε για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορείτε να συνεχίζετε έτσι… Ρωτώ το Προεδρείο: είναι συμβατά όλα αυτά;

Το λόγο πήρε ο Τέρενς Κουίκ που ανέφερε: Μας τιμωρείτε επειδή σήμερα προσφύγαμε κατά της Τραπέζης της Ελλάδας για το κούρεμα των ομολόγων των 90 εκατ. ευρώ;

Ο Γ. Στουρνάρας τού απάντησε: Ο λόγος που το προτείνω είναι γιατί όλα αυτά τα ταμεία χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, φόρους υπέρ τρίτων και την υποδομή του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος και καμία Τρόικα δεν το επιβάλλει. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η Δικαιοσύνη..

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...