Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ακόμη ένας δημοσιογράφος νεκρός στη Σομαλία

Νεκρός έπεσε ένας δημοσιογράφος το βράδυ της Τρίτης από τα πυρά ενόπλων στη Σομαλία. Ο Άχμεντ Φάρα Ίλιας είναι ο 16ος επαγγελματίας των μέσων ενημέρωσης που δολοφονείται στη χώρα αυτή από την αρχή του έτους, έγινε γνωστό από συναδέλφους του και την αστυνομία.

Το θύμα εργαζόταν για ένα σομαλικό τηλεοπτικό σταθμό Universal TV, που έχει έδρα στο Λονδίνο. Ο σταθμός αυτός έχει χάσει ήδη ένα διάσημο κωμικό του στις αρχές Αυγούστου, που σκοτώθηκε και αυτός από σφαίρες αγνώστων.

Ο Άχμεντ Φάρα Ίλιας δέχτηκε επίθεση στην πόλη Λαζανόντ, που βρίσκεται στην αυτοανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Σομάλιλαντ και Πούντλαντ, μια ημιαυτόνομη περιοχή της βόρειας Σομαλίας. Η διαφιλονικούμενη πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της διοίκησης της Σομάλιλαντ.

«Ένας τοπικός δημοσιογράφος που εργαζόταν για μια σομαλική τηλεόραση σκοτώθηκε χθες το βράδυ στη Λαζανόντ, και η αστυνομία κάνει έρευνες για το περιστατικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταχίρ Άνταν, αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει ακόμη συλληφθεί, και ότι η πόλη είναι «θέατρο βιαιοτήτων εδώ και δύο χρόνια».

Η δολοφονία του Άχμεντ Φάρα Ίλιας έγινε δύο ημέρες αφότου ένας άλλος σομαλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στη σομαλική πρωτεύουσα.Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Σομαλία είναι η χώρα της Αφρικής που θεωρείται η πιο επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους και όπου σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης. Οι 16 δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν από την αρχή του έτους είτε δολοφονήθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους σε φονικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...