Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δεν πέρασε η τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ

Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία που εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ από το Σώμα της Βουλής.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν 293 βουλευτές συνολικά εκ των οποίων «ναι» ψήφισαν 136 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 143 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 14.

Υπνθυμίζεται ότι αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι η τροπολογία αποσύρεται από το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμετοχής του δημοσίου σε ΔΕΚΟ και ενδέχεται να επανέλθει ως ξεχωριστή διάταξη, ωστόσο κατατέθηκε τελικά στη Βουλή όπου και ψηφίζεται αυτή την ώρα.


Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, οι κλάδοι υγείας των δημοσιογράφων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα εντάσσονταν στον ΕΟΠΥΥ μέσω τροπολογίας που θα περιλαμβανόταν στο σχέδιο νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο από το βήμα της Βουλής ο κ. Στουρνάρας απέσυρε την τροπολογία που αφορά τον αιγιαλό καθώς όπως είπε το αρμόδιο υπουργείο θέλει να επανεξετάσει κάποιες λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται σε αυτήν, ενώ δεν αναφέρθηκε στην τροπολογία που αφορούσε τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την τροπολογία των δημοσιογράφων, το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι θα την καταψηφίσει πράγμα που ενίσχυσε την πληροφορία ότι θα αποσυρθεί.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει την τροπολογία. Ωστόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ψήφισε «ναι σε όλα» ενώ την τροπολογία ψήφισε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε την τροπολογία.

Ναι στην τροπολογία είπαν και ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Αχμέτ Χατζή Οσμάν, Πύρρος Δήμας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς οι βουλευτές δήλωσαν παρών.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στα οποία δήλωσε ότι «ζητήσαμε να αποσυρθεί η τροπολογία για να το δούμε με περισσότερη ψυχραιμία ωστόσο πιαστήκαμε εξ απήνης».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...