Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώση -κόλαφος για την υπόθεση Βαξεβάνη από «Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα»

English: Official Reporters Without Borders lo...
 (Photo credit: Wikipedia)
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη από τις αρχές, η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα» αναπαρήγαγε στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση-έκκληση του ελληνικού παραρτήματός της, όπου ζητείται να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του, εκφράζοντας ανησυχίες για τις προθέσεις, αλλά και τις επιπτώσεις της σύλληψής του.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μέλη της οργάνωσης εκφράζουν την έκπληξη και την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία οι αρχές εξέδωσαν το ένταλμα σύλληψης, τονίζοντας ότι ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι εγκληματίας και ότι θα μπορούσε απλά να είχε κληθεί σε ανάκριση.
Επιπλέον, η οργάνωση χαρακτηρίζει υπερβολική την όλη διαδικασία, η οποία καταδεικνύει μία στρατηγική συσκότισης από την πλευρά των αρχών που – καθώς φαίνεται – επιζητούν να παρεμποδίσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας. Η τελευταία, αν και ευαίσθητη, δεν παύει να άπτεται άμεσα του δημόσιου ενδιαφέροντος.
Ο οργάνωση επιμένει στη διαρκή παρουσία δικηγόρου σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του δημοσιογράφου, όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος έχει επίσης το δικαίωμα να επιμείνει στην ανάγκη να προασπίσει τις πηγές του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...