Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νικολόπουλος για σύλληψη Βαξεβάνη: "Τεράστιες είναι πλέον και οι ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά"

«Η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης». Με αυτή την αξιωματική φράση του Iωάννη-Ιάκωβου Mάγερ, (του Ελβετού φιλέλληνα που εγκαινίασε τη νεοελληνική δημοσιογραφία), απάντησε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό HOT DOC και τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη
«Συνεπακόλουθα, η δημοσίευση είναι  ψυχή της ίδιας της δημοκρατίας. Και άρα, σε μία χώρα όπου συλλαμβάνεται  ένας δημοσιογράφος γιατί αποκάλυψε μια λίστα, ενώ δεν συλλαμβάνεται και δεν κατηγορείται κανένας από εκείνους που την… κρατούσαν ξεχασμένη στο γραφείο τους ή που… την έχασαν ή που την μετέτρεψαν από cd σε στικάκι πολλαπλών αντιγράφων ή που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μην αποκαλυφθεί, τότε δημιουργείται ζήτημα για την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας που υπάρχει πλέον στη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.
Να σημειωθεί, ότι τ. Υφυπουργός Εργασίας, που τις τελευταίες ημέρες έχει προσφύγει στους οικονομικούς εισαγγελείς για την συγκεκριμένη λίστα Λαγκάρντ και έχει προβεί σε καθημερινές σχεδόν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κ. Βαξεβάνη, σημειώνοντας πως «το ένοχο σύστημα, ψάχνει… ενόχους. Πάντα έτσι κάνουν τα ένοχα συστήματα, οπότε ας μην εκπλήσσεται και ας μην ανησυχεί κανένας. Γιατί πρόκειται για ένα θηρίο που βλέπει το τέλος του να πλησιάζει» 
«Αν οι πρώην υπουργοί που διαχειρίστηκαν τη λίστα ήσαν υπάλληλοι, θα χαρακτηρίζονταν  επίορκοι. Γιατί, άλλοι υπουργοί και  άλλες κυβερνήσεις, σε τουλάχιστον σε 5 χώρες της Ευρώπης, έδρασαν διαφορετικά και αξιοποίησαν τις λίστες για να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως τεράστιες είναι πλέον και οι ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά:
«Ειλικρινά, αδυνατώ να πιστέψω πως όταν έλεγε “να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες”, εννοούσε να συλλάβουν... τον Κ. Βαξεβάνη! Ελπίζω να κατανοεί πως εάν συνταχθεί με αυτούς που παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το “έγκλημα” τότε θα γίνει και αυτός συνεργός. Και ελπίζω ειλικρινά, τουλάχιστον σε αυτή την φάση να αποδείξει πως τουλάχιστον στα ζητήματα ηθικής και πάταξης της διαφθοράς θα είναι αμείλικτος. Τέλος, αναρωτιέμαι αν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε τα πρακτικά της Βουλής με τις καταθέσεις των κ.κ. Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη, κλπ. Αν τα πήρε, γιατί δεν έδειξε τα ίδια “αντανακλαστικά” όπως τώρα με την εντολή για επ΄ αυτοφόρω σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...