Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

6 χρόνια κάθειρξη σε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού για εκβιασμό

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για γνωστή υπόθεση εκβιασμού που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε έξι χρόνια κάθειρξης για το αδίκημα του εκβιασμού κατά συρροή και σε οκτώ μήνες συνολικά (τέσσερις για κάθε περίπτωση) για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καταδικάστηκε χθες ο ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού Γιάννης Παπούκας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Δικαιωμένος νιώθει ο Στρατής Γόμος, τονίζοντας στο «ΕΜΠΡΟΣ»: «Έστω και μία μέρα να έτρωγε, πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος. Από το 2006 μάς ταλαιπωρεί η υπόθεση, με αλλεπάλληλες αναβολές. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επί ενάμιση χρόνο μού ζητούσε πότε 100 και πότε 200 ευρώ συνεχώς.Δεν άντεξα άλλο και πήγα στην Αστυνομία. Σήμερα νιώθω πραγματικά δικαιωμένος και ανακουφισμένος.»

Ο Γιάννης Παπούκας είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2006 την ώρα που είχε παραλάβει 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., Στρατή Γόμο, για να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις μέσω του ραδιοφώνου εναντίον του ίδιου και της συζύγου του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έγινε δεκτό από το δικαστήριο, ο Παπούκας είχε έρθει σε επαφή με τον επιχειρηματία και του είχε ζητήσει το ποσό.

Ο δεύτερος το κατήγγειλε στην Αστυνομία, η οποία έστησε επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του σταθμού. Μόλις οι αστυνομικοί ήρθαν στο σημείο συνάντησης των δύο ανδρών, ο φερόμενος ως εκβιαστής πέταξε μακριά του το φάκελο με τα χρήματα, όμως η κίνησή του αυτή καταγράφηκε από κάμερα.

πηγη: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...