Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άρειος Πάγος: Σε ισχύ τυπικά η δίωξη κατά Θέμου Αναστασιάδη

- Επί της ουσίας, δεν υφίσταται πλέον η κατηγορία


Ισχύει κατά το τυπικό η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου καθώς κρίθηκε συνταγματική η αναδρομική ισχύς των φορολογικών διατάξεων...


H Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου με το υπ΄ αριθμ. 1/2014 βούλευμά της και απέρριψε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή που είχε προτείνει να αναιρεθεί μερικά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Επί της ουσίας πάντως η κατηγορία δεν υφίσταται πλέον καθώς ο Θέμος Αναστασιάδης έχει προβεί σε συμβιβασμό με την αρμόδια Δ.Ο.Υ., που προβλέπει την πληρωμή 1,3 εκατ. ευρώ περίπου και έχουν καταβληθεί ορισμένες δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο εκδότης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς το οικονομικό έτος 2008 υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση, καθώς δεν δήλωσε 1,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...