Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ): Ενημέρωση για την εκκαθάριση της ΕΡΤ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης με αφορμή την τοποθέτηση του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Γκίκα Μάναλη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Attica Bank.


Τα νέα καθήκοντα του κ. Μάναλη, υπαγορεύουν ότι η εκκαθάριση της ΕΡΤ ολοκληρώθηκε. Το Υπουργείο Οικονομικών καλείται να απαντήσει για το συνολικό κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ, για το κόστος των απευθείας αναθέσεων του απερχόμενου εκκαθαριστή καθώς και για τη βεβαίωση καταβολής των αποζημιώσεων των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.


Το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Oικονομικών
Θέμα: «Ενημέρωση για την πορεία εκκαθάρισης της ΕΡΤ».
Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε, χθες από τον τύπο, ότι ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ, κ. Γκίκας Μάναλης, ανέλαβε θέση Διευθύνοντος  Συμβούλου της Attica Bank. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγω τράπεζας, αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 12/2/2014.
Εύλογα θεωρούμε πως η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ολοκληρωθεί και ο κ. Μάναλης έχει παραδώσει τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης στη νεοσυσταθείσα ΝΕΡΙΤ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ έχει απαλλαγεί από μελλοντικές αστικές ή ποινικές ευθύνες, που απορρέουν από το έργο του, ως εκκαθαριστή της ΕΡΤ, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Ποιο είναι το τελικό κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού, από το κλείσιμο της ΕΡΤ?
Έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις απόλυσης σε όλους τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ?
Ποιο κόστος προέκυψε από τις απευθείας αναθέσεις του εν λόγω διαχειριστή για την παραγωγή προγράμματος?


   Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...