Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκία: H βία της αστυνομίας κατά της δημοσιογράφου Χούσνα Σάρι!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η φωτογραφία μίας δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού, την οποία χτυπά κανόνι νερού της αστυνομίας τη στιγμή που κάνει ρεπορτάζ μπροστά στην κάμερα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Αγκυρα.


Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους 3.000 συγκεντρωμένους, που διαδήλωναν κατά της δίκης για την απόπειρα πραξικοπήματος, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα. Ένα από τα θύματα της βίαιης καταστολής ήταν η Χούσνα Σάρι από το τηλεοπτικό κανάλι Ulusal, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Χουριέτ".

Η ίδια λέει ότι προσπάθησε να πει στους αστυνομικούς ότι ήταν δημοσιογράφος αλλά αυτοί έστρεψαν κατά πάνω της το κανόνι νερού.

"Ηταν μία ειρηνική διαδήλωση. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενώ στεκόμουν μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άρχισαν να πετούν δακρυγόνα και νερό με πίεση χωρίς ειδοποίηση", λέει η δημοσιογράφος στην "Χουριέτ".

"Εκείνη τη στιγμή, ήμουν μπροστά στην κάμερα του εικονολήπτη μας. Εδειξα το μικρόφωνο και προσπάθησα να εξηγήσω στους αστυνομικούς ότι είμαι δημοσιογράφος. Το νερό με χτύπησε με τρομερή πίεση στην πλάτη. Με σήκωσε στον αέρα και έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά με χτύπησαν με το κανόνι μερικές φορές ακόμα. Ενιωσα τρομερό πόνο στα πλευρά μου. Οι φίλοι μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Πιστεύω ότι η αστυνομία στοχεύει επίτηδες τους δημοσιογράφους", συνεχίζει η Σάρι.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, κατά της συνεχιζόμενης βίας της κυβέρνησης εναντίον των διαδηλωτών και της απόπειρας λογοκρισίας του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...