Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕΣΥ: Κάνουν δημόσιους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, καταφέρεται εναντίον τους ένα ακόμα καίριο πλήγμα και επιχειρείται:
  Η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ, με τις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
   Περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ.
   Ουσιαστική κατάργηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και γενικευμένη προώθηση των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Ειδικά για τους δημοσιογράφους, που η εργασία τους παρουσιάζει  ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους. Γεγονός που οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης και αποτελεί ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία που πρέπει να διέπει το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την ελευθεροτυπία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και συντονίζει τις κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, της συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Δημόσιας Ενημέρωσης.
Συντάσσεται με όλες τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για:
  • Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο
  • Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και
  • Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...