Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο

Μόλις πριν από ένα μήνα απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και ενώ η ιδιοκτησία της εφημερίδας διατείνεται πως δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, με την έναρξη του νέου μήνα, απολύθηκε και ένας από τους καλύτερους και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους της χώρας, ο Μιχάλης Κουντούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «επιχείρημα» από τη διεύθυνση της εφημερίδας που πρόσκειται στη ΝΔ, ήταν ότι δεν ταιριάζουν τα σκίτσα του στη «λογική» της εφημερίδας και ότι η εφημερίδα θέλει άλλου είδους πολιτικό σκίτσο.

Αυτά τη στιγμή που ο σκιτσογράφος είναι πανελλήνια, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένος, για την ποιότητα, την ευρηματικότητα και την αιχμηρότητα των σκίτσων, τα οποία φημίζονται για τις πολιτικές και κοινωνικές αιχμές τους.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κουντούρης ήταν ο μοναδικός σκιτσογράφος, τον οποίο είχε εδώ και δύο χρόνια ο Ελεύθερος Τύπος, και ήταν αυτός που σήκωνε όλο το βάρος τις εικονογράφησης με σκίτσα τόσο του ημερήσιου φύλλου, όσο και του κυριακάτικου.

Παράλληλα, απολύθηκε ο συντάκτης, αρμόδιος για θέματα υπουργείου Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτάκος.

Οι απολύσεις αυτές επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων στην εφημερίδα, το οποίο, ούτως ή άλλως, τους τελευταίους μήνες, κατά την έντονη φημολογία που υπάρχει, έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...