Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νεκρός δημοσιογράφος στη Σομαλία

Ένας 22χρονος Σομαλός δημοσιογράφος που εργαζόταν για έναν τοπικό ραδιοσταθμό στην πόλη Μπελεντουέιν, στην κεντρική Σομαλία, δολοφονήθηκε σήμερα από αγνώστους, ανακοίνωσαν οι συνάδελφοί του.

Ο Μάχαντ Σάλαντ Άνταν, ο οποίος εργαζόταν για τον ραδιοσταθμό The Voice of Hiran και για τον ραδιοσταθμό Radio Sabelle, που εδρεύει στο Μογκαντίσου, σκοτώθηκε από δύο ένοπλους άνδρες κοντά στο σπίτι του στο Μπελεντουέιν, το οποίο βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βόρεια του Μογκαντίσου.

"Δύο ένοπλοι άνδρες τον σκότωσαν όμως δεν γνωρίζουμε γιατί. Αυτό μας ανησυχεί όλους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνάδελφός του.

Οι δύο άνδρες "διέφυγαν αφού πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο, ο οποίος πέθανε ακαριαία, αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες στο κεφάλι και στην πλάτη", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), η Σομαλία είναι η πιο φονική χώρα στην Αφρική για τους δημοσιογράφους. Η RSF είχε καταμετρήσει το Δεκέμβριο του 2011 το θάνατο 25 δημοσιογράφων στη χώρα αυτή από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...