Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το σκάνδαλο Μέρντοκ οδηγεί σε παραίτηση κυβερνητικό σύμβουλο στη Βρετανία

Ένας εκ των ειδικών συμβούλων του υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, παραιτήθηκε σήμερα εξηγώντας ότι οι επαφές του με την αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ ήταν πολύ... στενές την εποχή που ο όμιλος επιχειρούσε να εξαγοράσει το δορυφορικό τηλεοπτικό μπουκέτο BSkyB.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που εξετάζει τις πρακτικές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης πληροφορήθηκε την Τρίτη ότι υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκαλύπτουν τις ιδιαίτερες επαφές μεταξύ του ομίλου News Corp του Μέρντοκ και των συμβούλων του υπουργού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Άνταμ Σμιθ, ειδικός σύμβουλος του Χαντ, παραδέχτηκε ότι οι σχέσεις του με ορισμένα διευθυντικά στελέχη του News Corp ήταν "υπερβολικά" στενές. 
Προσπάθησε ωστόσο ταυτόχρονα να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον υπουργό του οποίου την παραίτηση ζητά η αντιπολίτευση των Εργατικών.

"Μολονότι πιστεύω σταθερά ότι η διαδικασία (για να ληφθεί απόφαση αν θα πουληθεί ή όχι το BSkyB στον News Corp) ακολουθήθηκε με ευσυνειδησία και αμεροληψία, είναι φυσικό επακόλουθο, δεδομένων των πράξεών μου, να παραιτηθώ από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Τζέρεμι Χαντ", σημειώνει.

Το 2010 ο όμιλος Μέρντοκ, που κατέχει το 39,1% του BSkyB, είχε καταθέσει προσφορά 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το σύνολο του δορυφορικού "μπουκέτου". Αναγκάστηκε όμως να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διέπρατταν ορισμένες βρετανικές εφημερίδες του ομίλου.
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...