Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φονικές επιθέσεις εναντίον εφημερίδων στη Νιγηρία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Νιγηρία σε δύο επιθέσεις εναντίον γραφείων εφημερίδων, η πρώτη στην πρωτεύουσα... Αμπούζα και η δεύτερη στην Καντούνα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην Αμπούζα, έκρηξη συγκλόνισε το κτήριο στο οποίο στεγάζονται το τυπογραφείο και τα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας This Day, η οποία φαίνεται να ήταν επίσης ο στόχος της επίθεσης και στην Καντούνα. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εφημερίδες της Νιγηρίας.

«Κάποιος, ένας βομβιστής αυτοκτονίας, έτρεξε μέσα στο κτήριο κρατώντας μια βόμβα πριν περίπου μία ώρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νιγηριανού Ερυθρού Σταυρού.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο δράστης», δήλωσε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η έκρηξη «σημειώθηκε στο εσωτερικό των γραφείων της This Day. Αυτή τη στιγμή σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσουν και να απομακρίνουν τα θύματα», δήλωσε ο Γιουσάου Σουάιμπ, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (MENA).

Στην Καντούνα, έκρηξη σημειώθηκε έξω από κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της This Day και ακόμη μιας εφημερίδας, της The Sun.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, αυτοκίνητο εισέβαλε στο κτήριο και στη συνέχεια εξερράγη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...