Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μέρντοκ: Ένα πρόσωπο του ομίλου κάλυψε τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ δήλωσε ενώπιον της επιτροπής Λίβεσον ότι ένα πρόσωπο στον όμιλό του είχε καλύψει τους υπεύθυνους των... τηλεφωνικών υποκλοπών τις οποίες πραγματοποιούσε η βρετανική εφημερίδα News of the World.

"Δεν έχω αμφιβολία... κάποιος πήρε την ευθύνη της κάλυψης, της οποίας πέσαμε θύματα και λυπάμαι", δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ στο Λονδίνο, όπου καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής για τις πρακτικές στα μέσα ενημέρωσης.

"Θεωρώ ότι όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν κακά πληροφορημένα και αγνοούσαν αυτό που συνέβαινε, και επιρρίπτω την ευθύνη σε ένα ή δύο πρόσωπα, τα οποία δεν θα κατονομάσω διότι μπορεί να συλληφθούν", πρόσθεσε.

Ο 81χρονος αμερικανός επιχειρηματίας παραδέχθηκε επίσης ότι δεν απαίτησε την πραγματοποίηση έρευνας εντός της εφημερίδας, όταν έγινε προφανές ότι προέβαινε σε τηλεφωνικές υποκλοπές.

Ενας δημοσιογράφος της News of the World και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης το 2007 στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, αλλά το σκάνδαλο ξέσπασε σε όλες του τις διαστάσεις τον Ιανουάριο του 2011.

Το βρετανικό ταμπλόιντ είχε πραγματοποιήσει υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών 800 προσώπων από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο Μέρντοκ έκλεισε την εφημερίδα τον Ιούλιο του 2011 εξαιτίας των σκανδάλου, το οποίο έπληξε τόσο την βρετανική πολιτική σκηνή όσο και στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...