Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΤ καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα κατήγγειλε ο πρώην γενικός διευθυντής της τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κ. Σπυρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως οι λόγοι που προτάσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την απομάκρυνσή του δεν είναι παρά προφάσεις ενώ κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της 4μηνης θητείας του στη δημόσια τηλεόραση δέχτηκε συχνά τηλεφωνήματα – εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Ν. Σίμο για να προβεί σε διακοπές εκπομπών ενόσω αυτές ήσαν ενταγμένες στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα αφορούν στο αφιέρωμα που προέβαλε η δημόσια τηλεόραση στη δεκαετία του ’40.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο ο κ. Σίμος του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου για την φιλοαριστερή τοποθέτηση του αφιερώματος, εντούτοις απέφυγε να το κατονομάσει, αν και όλες οι εικασίες επικεντρώνονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ. Κεδίκογλου.

Το δεύτερο περιστατικό αποτελεί το αφιέρωμα Why Poverty το οποίο, που σύμφωνα με τον κ. Σίμο, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο κ. Σπυρόπουλος, έπεφτε πολύ καταθλιπτικό στο "πολιτικό πρόσωπο".

Πάντως ο κ. Σπυρόπουλος απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση παραδέχθηκε πως η απόφασή του να κόψει από τη βρετανική σειρά "Ο Πύργος του Ντάουντον" το γκέι φιλί ήταν λάθος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...