Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στη Συρία

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Αμερικανός δημοσιογράφος του NBC News, Ρίτσαρντ Ένγκελ και η ομάδα του, που απήχθησαν στην Συρία πριν από πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. 'Ενγκελ, οι απαγωγεί του ήταν μέλη των Σαμπίχα, των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ένγκελ στο NBC, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την απελευθέρωσή του, οι απαγωγείς του απείλησαν να εκτελέσουν τον ίδιο και την ομάδα του.
Ο 39χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος και η ομάδα του απήχθησαν αφού πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας για να εισέλθουν στην Συρία την περασμένη Πέμπτη. Οι απαγωγείς τους έδεσαν τα μάτια και τους μετέφεραν σε κάποιο μέρος μάλλον κοντά στην πόλη Μάαρετ Μισρίν.

Οι απαχθέντες απελευθερώθηκαν όταν το βράδυ της Δευτέρας οι απαγωγείς τους προσπάθησαν να τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος για να συνεχίσουν την κράτησή τους, αλλά έπεσαν σε σημείο ελέγχου των Σύρων ανταρτών της ταξιαρχίας Άχραρ αλ Σαμ.
Μετά από ανταλλαγές πυρών οι δύο απαγωγείς σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι διέφυγαν με αποτέλεσμα οι όμηροι να απελευθερωθούν και να μεταφερθούν σώοι και αβλαβείς στην Τουρκία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...