Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Εικονολήπτης του Reuters τραυματίστηκε από σφαίρα στο Χαλέπι

Ένας εικονολήπτης της τηλεοπτικής υπηρεσίας του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τραυματίστηκε από μια σφαίρα στο πόδι ενώ κατέγραφε εικόνες στο μέτωπο στην πόλη Χαλέπι της Συρίας νωρίτερα σήμερα.

Ο Αϊμάν αλ Σαχίλι, Λίβυος υπήκοος και μέλος μιας ομάδας πολυμέσων του πρακτορείου, τραυματίστηκε από σφαίρα η οποία φαίνεται πως εβλήθη από τουφέκι και από μεγάλη απόσταση. Δέχθηκε ιατρικές περιποιήσεις στη Συρία και κατόπιν μεταφέρθηκε οδικώς στην Τουρκία. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον Σαχίλι στην Τουρκία συνάντησε μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι κι αναγκάστηκε να κάνει ελιγμούς και κατόπιν να σταματήσει έως ότου ήταν ασφαλές να συνεχίσει το ταξίδι.

Το Χαλέπι και η περιοχή γύρω του βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των αντικαθεστωτικών ανταρτών, όμως οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν ορισμένες περιοχές εκεί και οι μάχες είναι συχνές.

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην διάρκεια του πολέμου που διαρκεί 21 μήνες στη Συρία—πρόκειται για την πλέον μακρόχρονη και αιματηρή ανάμεσα στις συρράξεις που αναδύθηκαν μετά τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη εδώ και δύο χρόνια.

Η Συρία υπήρξε μακράν η πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους το 2012.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP) οι νεκροί λειτουργοί του Τύπου στη χώρα αυτή φέτος ανήλθαν σε τουλάχιστον 31, ενώ σύμφωνα με έναν προγενέστερο απολογισμό της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), οι νεκροί στη Συρία φέτος έφθαναν τους 28.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...