Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κυκλοφόρησαν οι τέσσερις πρώτες ιδιωτικές εφημερίδες στη Μιανμάρ

Οι τέσσερις πρώτες ιδιωτικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν σήμερα 1η Απριλίου, μετά από μισό αιώνα, στη Μιανμάρ, μια κίνηση που συμβολίζει έμπρακτα τη φιλελευθεροποίηση των Μέσων Ενημέρωσης και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει τα δυο τελευταία χρόνια η ηγεσία της χώρας.

Συνολικά 16 τίτλοι έλαβαν άδεια κυκλοφορίας για την σημερινή ημέρα, ωστόσο μόνο τέσσερις κατάφεραν να ετοιμαστούν εγκαίρως για να κυκλοφορήσουν. Πρόκειται για τις The Voice Daily, The Golden Fresh Land Daily, the Union Daily και The Standard Time Daily.

Την ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού περιέγραψε ένας εφημεριδοπώλης στη Ρανγκούν ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι που διαβάζουν για πρώτη φορά εφημερίδες. Η Voice Daily εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα».

Ο δρόμος πάντως είναι ακόμη μακρύς, και η χώρα, παρά την πρόοδο που οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν περιγράψει ως «επανάσταση του χαρτιού» και, παρόλο που ανέβηκε 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται ακόμη στην 151η θέση της λίστας των 179 χώρων ως προς την ελευθερία του Τύπου.

 athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...